ECOM participa al II Congrés Internacional d’Assistència Personal promogut per PREDIF

COM A ENTITAT REFERENT DE L’ASSISTÈNCIA PERSONAL A CATALUNYA, I COM A MEMBRES DE PREDIF, HEM ESTAT PRESENTS EN EL CONGRÉS PER EXPOSAR ELS NOSTRES APRENENTATGES I DIFICULTATS COM A ENTITAT COGESTORA DEL SERVEI D’ASSISTÈNCIA PERSONAL I PER CONTRIBUIR AL DEBAT NACIONAL PER IMPULSAR L’ASSISTÈNCIA PERSONAL A TOT L’ESTAT
Els passats 24 i 25 d’octubre, ECOM vam estar presents en el II Congrés Internacional d’Assistència Personal que PREDIF, entitat de què formem part, va organitzar a Sevilla amb l’objectiu de continuar promocionant la figura de l’assistent personal com a eina que permet a les persones en situació de dependència duu una vida independent, fomentar la seva autodeterminació, autonomia personal i presa de decisions, així com garantir la seva inclusió i participació activa en la comunitat.
Com a entitat amb més de deu anys d’experiència en la gestió del Servei d’Assistència Personal, i referent de l’assistència personal a Catalunya, ECOM vam participar al congrés exposant com és i en què es fonamenta el model de gestió del nostre servei, i quines són les dificultats –i com les resolem– amb què ens trobem en el dia a dia en la cogestió del servei que duem a terme amb les persones usuàries. Marta Obdulia, gerent d’ECOM, va ser l’encarregada de fer aquesta presentació, en una taula de debat on es presentaven també altres serveis d’assistència personal impulsats per altres entitats membre de PREDIF, en diferents Comunitats Autònomes: Castella i Lleó, Andalusia i Madrid.
L’altra aportació d’ECOM al congrés, la va fer una de les persones usuàries del nostre Servei d’Assistència Personal, Cristian Lago, que des de la seva experiència personal va posar de relleu la importància de poder comptar amb el suport d’un assistent personal des de molt jove per com ajuda a encaminar el camí cap a l’autonomia i a projectar i fer real una vida independent. La seva participació la va fer en el marc d’una taula rodona que portava per títol “La asistencia personal en las diferentes etapas de la vida”.
També va estar present en el congrés, el nostre president Antonio Guillén, que va moderar una de les taules de debat del dia 25, la que portava el títol “El enfoque de la asistencia personal desde la perspectiva de la diversidad”.
Aquest congrés tenia dos objectius generals. D’una banda, promocionar la figura del profesional de l’assistent personal i la filosofia del model de vida independent entre les persones en situació de dependència, familiars, professionals dels serveis socials, entitats del tercer sector i persones en situació de desocupació (possibles assistents personals). I, de l’altra, promoure els acords adoptats de manera consensuada pel grup de treball d’assistència personal del CERMI (en el qual ECOM participem a través de PREDIF), com criteris comuns per garantir la qualitat en la prestació de l’assistència personal en el sistema de l’autonomia i atenció a la dependència.
Sota la fotografia d’aquesta pàgina trobeu l’enllaç a un document elaborat per PREDIF on s’han recollit les principals conclusions del congrés, que haurem de tenir presents per seguir impulsant l’assistència personal.