ECOM i la Federació Catalana de Voluntariat Social signen un conveni de col·laboració per fomentar el voluntariat inclusiu i accessible

Aquesta aliança arriba l’any en què ECOM complim el desè aniversari del nostre programa de voluntariat inclusiu 

El president d’ECOM, Albert Carbonell, i el president de la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), Ramon Nicolau, van signar ahir un conveni de col·laboració per impulsar conjuntament el voluntariat inclusiu i accessible.  

Un acord que sorgeix per la coincidència d’objectius entre ambdues organitzacions, en el que ECOM sumem la nostra expertesa en la gestió de la diversitat i el voluntariat inclusiu i la FCVS una llarga experiència i expertesa en matèria de voluntariat i en l’impuls d’activitats que en promouen l’accessibilitat global.  

Aquesta aliança d’ECOM amb la FCVS, referent pels seus més de 33 anys treballant per la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya, arriba l’any en què ECOM complim el desè aniversari de la posada en marxa del nostre programa de voluntariat inclusiu. Un programa que va veure la llum amb l’objectiu de fomentar, impulsar i potenciar el voluntariat inclusiu així com sensibilitzar la societat sobre la importància de formar part activa de l’acció voluntària.  

Amb els anys ECOM hem anat construint un model de voluntariat inclusiu que es fonamenta en dos elements clau, la inclusió i els drets, dos conceptes que l’any passat vam unir per donar nom a l’actual programa de voluntariat, ara nomenat InDret.  

Un programa que parteix del principi que a la nostra societat tothom té els mateixos drets, i que tothom -independentment de les seves característiques- ha de tenir, entre altres, el mateix dret i les mateixes oportunitats per poder fer voluntariat. I des de la concepció que el voluntariat és una eina per avançar en la inclusió social de les persones amb risc d’exclusió, com és el cas de les persones amb discapacitat, ja que promovent la seva implicació activa i la seva participació a la comunitat contribuïm al seu empoderament i alhora a trencar els prejudicis que la societat encara té vers aquestes persones, que és la clau per avançar en la inclusió.   

Aquesta col·laboració establirà un pla de treball anual entre les dues entitats per tal de promoure conjuntament accions de foment del voluntariat inclusiu i accessible. A més, el conveni també determina la constitució d’una comissió formada per membres de les dues entitats per fer el seguiment i l’avaluació del conveni i resoldre situacions no previstes. Aquesta comissió es reunirà a petició de qualsevol dels seus membres cada dos mesos. 

PEU DE FOTO: D’esquerra a dreta, en la part inferior, Albert Carbonell (president d’ECOM) i Ramon Nicolau (president de la FCVS); i en la part superior, Eulàlia Mas (gerent de la FCVS) i Marta Obdulia (gerent d’ECOM).