ECOM ens fem ressò del reclam de l’aprovació urgent d’una Llei pel Dret a l’Habitatge, promogut des de la Crida a un Pacte per l’Habitatge 

ECOM formem part de la Crida a un Pacte per l’Habitatge per treballar conjuntament per la defensa del dret a un habitatge assequible i accessible. 

Avui, fruit de la pròrroga continua de la Ley derecho de vivienda estatal, les entitats que formem la Crida a un Pacte per l’Habitatge hem fet públic un comunicat per tal d'evidenciar la problemàtica en l’accés a un habitatge i incidir en la necessitat que s'aprovi aquesta llei com més aviat millor i amb les propostes ja conegudes de les entitats socials: regulació de preus de lloguer, incrementar el parc públic i desnonaments amb alternativa. Es considera insuficient el projecte de llei actual perquè no dona resposta a les necessitats que existeixen pel dret a l’habitatge. 

ECOM participem des de 2019 al grup de treball Crida a un Pacte per l’Habitatge amb diferents entitats com Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona, ARRELS Fundació, Fundació APIP-ACAM, Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Associació Entrepobles, Observatori Desc, Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Barcelona, Unió General de Treballadors de Catalunya, Sindicat de Llogateres i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Conjuntament amb aquestes entitats es va elaborar el document de Crida pel Pacte per l'Habitatge, fa un temps, treballant per un document que posa sobre la taula l'emergència residencial que patim a Catalunya i que inclou un seguit de propostes per fer front a aquesta problemàtica. Aquesta col·laboració s'ha mantingut cada any per tal de realitzar accions conjuntes com ara assistir-hi a reunions amb l'administració, xerrades, altres manifestos i mobilitzacions.   

Podeu consultar llegir el comunicat que hem emès aquí.