Targetes d'aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda

Les famílies que teniu un fill o filla amb discapacitat, podeu sol·licitar l’adquisició de la targeta d’aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. És una targeta personal i intransferible, que facilita la circulació, l’autonomia personal i la integració social i professional de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. Existeixen dues modalitats: targeta d'aparcament individual i targeta d'aparcament de transport col·lectiu, en aquest cas, interessa parlar de la primera opció.

Targeta d'aparcament individual

D'aquesta targeta se’n pot beneficiar tant una persona conductora com no conductora. Són aquests els requisits en cada cas:

  • Targeta per al conductor/a (TC): persones majors de 18 anys, amb discapacitat reconeguda igual o superior a 33% que superin el barem de mobilitat i tinguin el permís de conduir. 

  • Targeta per al no conductor/a (TNC): 

    • persones majors de 3 anys que superin el barem de mobilitat. 

    • Infants menors de 3 anys amb pluridiscapacitat que depenguin d’aparells tècnics imprescindibles per dur a terme les funcions vitals de manera continuada, i que així consti a l’informe emès pel Centre d’Atenció a les persones amb Discapacitat (CAD).

Avantatges que atorga la targeta d’aparcament

  • Utilitzar la targeta per circular amb qualsevol vehicle amb què viatgi la persona titular. 

  • Aturar el vehicle, pel temps imprescindible, a qualsevol lloc de la via pública, sempre que no impedeixi la circulació de vehicles o vianants. 

  • Estacionar el vehicle sense limitació de temps i sense obtenir comprovant, en els estacionaments amb horari limitat i zones de càrrega i descàrrega. Fora de Catalunya, cal comprovar la normativa corresponent. 

  • Utilitzar la targeta a tots els municipis de Catalunya, la resta de l’Estat i els estats membres de la Unió Europea.

On tramitar la targeta d’aparcament

Tant la informació a les persones com la concessió de les targetes corresponen a l'ajuntament o ens locals on estigui empadronada la persona sol·licitant.