Passi d’acompanyant a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Les persones beneficiàries del Passi Metropolità d’Acompanyant poden fer servir el transport públic col·lectiu de la zona 1 amb una persona acompanyant, sense que aquesta hagi de pagar el bitllet.

El document té una validesa de 2 anys i es pot renovar si la persona segueix presentant les condicions per ser beneficiària.

El titular del Passi d'acompanyant ha d'utilitzar el títol de transport que correspongui i convenientment validat i portar el passi d'acompanyant que permet que una persona qualsevol l'acompanyi gratuïtament.

Serveis de transport on es pot utilitzar el Passi d’acompanyant

És en aquests serveis de transport públic de la zona 1 del sistema tarifari integrat on es pot utilitzar el Passi d’acompanyant: 

  • Línies d'autobusos metropolitans de TMB

  • Línies d'autobusos metropolitans, de les següents empreses dins de la zona tarifària 1: TUSGSAL, BAIXBUS (Mohn, Oliveras i Rosanbus), SOLER I SAURET (línies urbanes de Sant Feliu, Esplubus, JustTram i JustMetro), AUTHOSA, UTE Hispano Igualadina, SL-Empresa Monforte, SA-Castromil, SA (Línia 88) i TCC2 (PR4)

  • Metro

  • Trambaix

  • Trambesòs

  • Funicular de Montjuïc

 

Requisits per beneficiar-se del Passi d’acompanyant

  • Acreditar la necessitat d’un acompanyant en els desplaçaments en transport públic col·lectiu a través d’un certificat atorgat per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS):

Si la persona ja té passat el barem i és favorable, fent un correu a la Bústia del CAD corresponent us facilitaran el document acreditatiu per fer la sol·licitud del Passi d’Acompanyant .

Si la persona té passat el barem, però en el seu moment no complia criteris d’acompanyant i en el moment actual ha empitjorat o la situació fa que necessiti d'un acompanyant a l’hora d’agafar transport públic, es podrà demanar la valoració del barem d'acompanyant per una d’aquestes dues vies:

  1. Sol·licitar la revisió de grau de discapacitat especificant que és pel barem d’acompanyant. Accediu al formulari per sol·licitar la revisió aquí. 

  2. Presentar el formulari genèric que es facilita des de les OACS (Oficina d’Atenció al Ciutadà) a les oficines de registre concretant la problemàtica que es dóna i que provoca la necessitat d’acompanyant per accedir als transports públics. 

En els dos casos, es recomana adjuntar un informe facultatiu mèdic o psicològic. 

  • Estar empadronat o empadronada a un municipi de l'àmbit de la zona 1 (Barcelona, Badalona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Tiana, Viladecans).

  • Tenir més de 4 anys d’edat.

 

Sol·licitud del Passi d’Acompanyant

La sol·licitud es pot presentar tant de forma presencial com en línia. Per conèixer les condicions de cada tipus de tràmit o realitzar la sol·licitud aquí.