ECOM participa en un grup de discussió sobre l'envelliment i les necessitats de cura al Palau Macaya

ECOM participa en l'espai de debat i reflexió "Envelliment i Necessitats de cura. Una qüestió social", que forma part d'un projecte seleccionat a la convocatòria de reflexió del Palau Macaya i que està coorganitzat amb la Universitat Rovira i Virgili, Gendercare, la Universitat de Barcelona i el Grup d'Estudis sobre la Reciprocitat.

L'entitat, com a organització que defensa els drets i el benestar de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, participarà en dos dels grups de discussió tancats al públic, que s'organitzen aquest mes de febrer.

Per una banda, el primer grup de discussió es va organitzar el passat dimecres 10 de febrer sota el títol "La cura remunerada. Compartint experiències amb les persones treballadores de la cura", una sessió en la qual va participar un Assistent Personal d'ECOM. En aquest espai l'objectiu era recollir l'experiència i les percepcions de les persones que cuiden de manera remunerada, així com detectar les seves necessitats i les seves demandes de millora i dignificació de les condicions laborals.

D'altra banda, la segona sessió s'organitzarà dijous vinent 25 de febrer sota el títol "Els serveis de cura. Compartint experiències" amb la participació de la María José Moya, responsable de l'Àrea de Vida Independent i Assistència Personal d'ECOM.

L'objectiu del grup de discussió és recollir l'experiència dels agents implicats en els diferents serveis de cura, detectar necessitats i demandes, i recollir propostes de millora.

Aquest cicle de conferències està orientat a avançar cap a una societat més justa i igualitària a través d'un canvi en l'organització de les cures que passi per la seva democratització. El model actuat de l'organització social de la cura està basat en una distribució desigual de drets i responsabilitats.

A través dels espais que s'organitzen en aquest projecte pretén afrontar el repte del sobreenvelliment i la crisi del sistema de cura actual, agreujat per l'impacte de la Covid-19 i, d'aquesta manera, avançar cap a nou compromís social per aconseguir una cura justa i sostenible de la gent gran i dependent.