ECOM obté 127.850,67 euros a través de la convocatòria del 0,7% de l’IRPF 2021 del tram estatal

ECOM ha obtingut per a les seves entitats federades, en la convocatòria estatal del 0,7% de l’IRPF 2021, un total de 60.047,81€ per al programa d’atenció sociosanitària, promoció de la salut i vida independent i inclusió a la comunitat en l'àmbit de les persones amb discapacitat, 20.000€ per al programa de voluntariat inclusiu, 27.802,86€ per accions d'acompanyament a les entitats federades per diversificar les fonts de finançament i accedir als fons europeus i 20.000€ per a accions formatives que responguin a les necessitats del sector i de gestió de les entitats.

Els projectes s’executaran a nivell estatal, principalment en les comunitats de Castella i Lleó, Castella La Manxa, Madrid, Catalunya, Comunitat Valenciana i Andalusia.

Enguany s’han presentat un total de 18 projectes, dels quals 11 han rebut finançament.

Les activitats finançades en el Programa 1 tenen com finalitat la promoció de la salut i la inclusió a partir de la comunicació, realització de formacions, tallers i xerrades i assessorament i suport sobre diferents esferes a les persones amb discapacitat i els seus familiars; a més, es posarà en marxa una plataforma web i App que ofereixi informació sobre accessibilitat dels centres culturals i transport accessible a la ciutat de València; i es promocionarà el paradigma de vida independent a través de l'acompanyament a entitats, en xarxa i de manera participativa.

Per la seva part, ECOM portarà a terme accions d’acompanyament a les entitats federades en diferents àmbits, d’acord els programes 5, 6 i 7:

El Programa 5 acull accions de voluntariat inclusiu. Aquest programa està dissenyat i creat per contribuir a l'eliminació de barreres psicosocials a través de la formació de les persones que treballen amb el voluntariat i del mateix voluntariat, l'acompanyament a entitats no lucratives en la implementació de programes de voluntariat inclusiu i el disseny i l'elaboració d'un portal web que serveixi com a eina conjunta per sensibilitzar sobre les capacitats i les potencialitats de les persones amb discapacitat com a agents actius de transformació social.

El Programa 6 aposta per la millora en la sostenibilitat econòmica de les entitats a través d'accions prospecció, informació i assessorament a les entitats perquè puguin millorar-ne l'accés als fons europeus i Next Generation.

Finalment, el Programa 7 proposa accions formatives i materials per a la capacitació de les entitats federades, amb l’objectiu de contribuir a l’enfortiment i la sostenibilitat de l’acció social que desenvolupen les entitats. Aquestes formacions respondran a les necessitats plantejades per les mateixes entitats i donaran resposta també a les necessitats socials, polítiques i econòmiques del context actual.