ECOM impulsa el projecte "ECOMobilitza't!" amb un cicle de webinars en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

ECOM, moviment associatiu que agrupa més d'un centenar d'entitats de persones amb discapacitat física, i la seva Fundació se sumen un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que aquest any es portarà a terme sota el lema "Per una mobilitat sense emissions" entre el 16 al 22 de setembre.

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible és una iniciativa que té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. Així com conscienciar socialment sobre la importància de generar canvis en l'espai públic per facilitar la mobilitat com a vianants, i impulsar mitjans de transport més sostenibles per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire.

En aquest sentit, ECOM fa anys que s'adhereix a aquesta iniciativa europea per tal de visibilitzar la diversitat humana de la ciutadania i alhora reivindicar el dret a l'accessibilitat del transport públic a tots els territoris

ECOM considera que l'accessibilitat està directament vinculada a la mobilitat sostenible i segura perquè un transport públic dissenyat per a tothom són més segurs i usables per tota la ciutadania. I posa de manifest que la manca d'accessibilitat del transport públic obliga a fer ús del vehicle privat, amb les conseqüències discriminatòries que això comporta en l'àmbit econòmic, personal i mediambiental.

És per això que ECOM enguany impulsa el projecte ECOMobilitza't per uns pobles i unes ciutats més accessibles i sostenibles! i ha organitzat un cicle de webinars sobre mobilitat sostenible i accessible i amb perspectiva de gènere les tardes dels dies 15, 17, 21, 23 i 29 de setembre i el dia 1 d'octubre, de 17:30 a 19:30 hores.

L'objectiu d'aquests webinars és crear un espai de coneixement obert i formar a les persones amb discapacitat (en especial les dones del col·lectiu per la seva discriminació múltiple) perquè siguin agents actius de transformació als seus territoris. Promovent així la incorporació dels valors de la diversitat humana i la igualtat de gènere als plans de mobilitat urbana i a les actuacions en matèria de transport públic que es desenvolupin, tant a les grans ciutats com a zones rurals.

Els temes que es tractaran al llarg de les diferents sessions en línia aniran des de l'urbanisme feminista i els conceptes bàsics d'accessibilitat i disseny a tothom, al transport públic a la demanda, l'urbanisme tàctic i la tarifació social integrada del transport públic per persones amb discapacitat i la T-Mobilitat. Així mateix, tenint en compte el context actual que vivim per la pandèmia de la COVID-19, s'ha inclòs una sessió on es posaran en comú un seguit de propostes de mesures de mobilitat sostenible per garantir el dret a l'accessibilitat, l'equitat de gènere i la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat.

La inscripció als webinars és obligatòria i gratuïta i comptaran amb la participació de Montserrat García i Emma Vives d'ECOM; Sara Ortiz de Punt sis; Daniel Pi, Lluís Carrasco i Adrià Ramírez de l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP); Paula Sirvent de l'oficina per a la promoció de l'accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa; i Roger Cumeras de Shotl.

Aquesta iniciativa és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Fundación Once, i comptarà amb subtitulat en directe.

Podeu consultar la programació del cicle de webinars aquí i accedir al formulari d'inscripció aquí.