Davant el debat sobre l’ampliació de les terrasses, ECOM demana el repartiment equitatiu de l'espai públic
Arran del debat sobre l'ampliació de les terrasses que s'ha iniciat amb la desescalada del confinament i la reactivació econòmica i social, ECOM ha demanat en un comunicat de premsa encapçalat per la Favb i signat per 6 altres entitats, que es reparteixi l'espai públic de forma equitativa. En concret, es recama que es garanteixi la normativa vigent d'accessibilitat, els criteris de salut pública i els drets dels veïns i veïnes.
Les entitats signants, entre les quals hi ha la Favb, ECOM, l'Associació Catalana per la integració del cec, Catalunya Camina, Col·lectiu Punt 6, Asendi NB i Carrers per a Tothom, reivindiquen que cal repensar i treballar conjuntament "per construir les propostes de modificació d'ubicació de les terrasses d'acord amb el consens del sector de la restauració i les entitats socials i veïnals de la ciutat".
Entre els aspectes que es consideren important a tenir en compte hi ha el caràcter temporal que expliquen que han de tenir les mesures que es puguin prendre a causa de la Covid-19, a més de l'obligatorietat de complir la normativa vigent d'accessibilitat (deixant sempre l'espai lliure d'obstacles d'1,80 m des de la façana) i la necessitat de garantir la qualitat acústica dels espais que ocupen les terrasses.
Així mateix el comunicat advoca per diferenciar entre diversos espais de la ciutat segons si estan més o menys massificats pel turisme. De manera que en espais de la Rambla de Barcelona, els voltants de la Sagrada Família o la Plaça Reial es manté que no té sentit ampliar el nombre de terrasses, ja que ja és excessiu. Mentre que altres espais com Ciutat Vella, on no hi ha gaire espai, consideren que seria més convenient reduir el nombre de taules per tal de garantir el distanciament entre clients.