ECOM i l’Ajuntament d’Abrera signen un conveni de col·laboració per fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat al municipi
Ahir ECOM i l’Ajuntament d’Abrera van iniciar un camí de col·laboració per impulsar i promocionar polítiques públiques que fomentin la inclusió de les persones amb discapacitat en aquest municipi. Ho van fer amb la signatura d’un conveni de col·laboració que van rubricar l’alcalde de la localitat Jesús Navarro i el president d’ECOM, Antonio Guillén. En l’acte va estar present també per part d’ECOM, Montserrat García, membre de la nostra Junta Directiva responsable d’Accessibilitat.
Segons estableix el conveni, ECOM col·laborarem amb l'Ajuntament d’Abrera per donar suport a les necessitats de les persones amb discapacitat i per contribuir a l’impuls de polítiques públiques que fomentin la inclusió de les persones amb discapacitat al municipi, tenint sempre com a marc de referència la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.
Concretament el conveni contempla la realització d’accions conjuntes per promocionar la participació de les persones amb discapacitat en les polítiques públiques que les afecten; i el disseny universal i l’accessibilitat integral al municipi; l’impuls de polítiques públiques que garanteixin la vida independent i l’autonomia personal de les persones amb discapacitat; així com el foment de l’associacionisme d’aquestes persones al municipi i el seu treball en xarxa amb altres col·lectius per avançar cap a un municipi més accessible i amigable per a totes les persones.
En l’acte de signatura, l’alcalde de la localitat va remarcar que “incorporem l'assesorament de l'entitat ECOM en els projectes que realitzem al municipi. I no només en els projectes urbanístics. També en l'àmbit social, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda. Apostem per una Abrera cent per cent accessible, igualitària per a tothom, una Abrera cent per cent per a la ciutadania. Perquè qualsevol persona, independentment del seu grau de mobilitat, pugui gaudir dels equipaments, edificis i carrers del municipi".
Per la seva part, el president d’ECOM va destacar la importància de l’accessibilitat urbanística perquè és clau pel desenvolupament personal. “L’accessibilitat és un principi bàsic per a què les persones amb discapacitat puguem tenir una vida pròpia sense necessitat de dependre d’altres persones i també perquè puguem accedir al serveis comunitaris com la sanitat o l’educació, per citar-ne alguns”, va comentar.