Avui, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ECOM reivindica l’aprovació del decret d’assistència personal per garantir el dret a la vida independent en la comunitat

En el marc de la campanya del nostre 50è aniversari, ens sumem a la demanda del CERMI per reformar el terme lingüístic de la Constitució i eliminar “disminuït” de l’article 49 que discrimina les persones amb discapacitat 

Avui, 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una vegada més, des d'ECOM reivindiquem una de les línies centrals de treball de l'entitat: el dret a l'assistència personal. Un reclam recollit en el decret que es va treballar en la darrera legislatura de la Generalitat, que no va ser aprovat i del qual en reclamem una aprovació immediata, ja que la manca d’aquesta regulació fa impossible l'efectivitat del dret a una vida independent de les persones amb discapacitat en la comunitat per a totes les persones que el necessiten. Un dret inherent en la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPC) de l'ONU. 
 
Aquest passat dilluns, ECOM va impartir una jornada online sobre l'assistència personal i la vida independent de la mà de membres de la junta directiva de l'entitat i personal tècnic de l'àrea d'Assistència Personal i Vida Independent, per mostrar la importància del servei per aquelles persones amb discapacitat que ho requereixen.  
 Entre els reclams s'hi troba regular la categoria o qualificació professional de la figura de l'assistent personal, d'acord amb la proposta formativa de 50 hores, i que situa com a principal formadora a la mateixa persona amb discapacitat. "Els requeriments de formació (extensa, amb paràmetres medico-rehabilitadors i que no tenen en compte la persona com a principal formador) han de ser revisats i canviats. 15 anys de serveis i experiència valen més que les directrius professionals que encara no han entès el servei", matisava Guillén. 
 
D'ençà quinze anys, el servei d'assistència personal es dona a diferents indrets de Catalunya, entre les entitats que hi treballen s'hi troba ECOM, que va començar a fer les seves primeres passes en aquest àmbit el 2007. En el darrer any, la nostra entitat ha prestat servei d'assistència personal a un de 72 persones. 

SOM PERSONES  

En el marc de la campanya del 50è aniversari d'ECOM, celebrat al llarg de tot aquest any en forma d’organització d’ activitats, formacions, premis, jornades, i reclams, una demanda cabdal ha estat la plena inclusió de les persones amb discapacitat dins la comunitat, i, per tant, el seu reconeixement i la  representació en tots els àmbits, sobretot, en els afers polítics. 
NO som disminuïdes, NO som invàlides i NO som discapacitades... som PERSONES. Un lema central de la campanya, que ens ha acompanyat al llarg d'aquests 50 anys, i ens acompanyarà en els 50 propers, per a la defensa i la promoció de l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica. 
 
Així mateix, ens unim al manifest i a la demanada del CERMI, plataforma unitària de la discapacitat d’àmbit Estatal, per reformar el terme lingüístic "disminuït" de la Cconstitució Espanyola, i dotar de contingut l'article número 49, cap a una defensa real dels drets de les persones amb discapacitat.