ECOM empodera les seves entitats per a la seva sostenibilitat econòmica

EL 2018 HA DESENVOLUPAT UN PROJECTE BASAT EN TRES LÍNIES D’ACCIÓ: LA FORMACIÓ, EL MENTORING I UN PROJECTE PILOT D’ACOMPANYAMENT
Cinc entitats federades a ECOM, 3 de Catalunya i 2 de Castella i Lleó, s’han beneficiat aquest 2018 d’un programa pilot d’acompanyament per a la sostenibilitat econòmica, una iniciativa emmarcada en un projecte més ampli, que porta per títol “Transformació social a través de l’empoderament de les entitats”, i que té com a beneficiàries totes les entitats federades a ECOM. Aquest projecte orientat a l’enfortiment de les entitats federades, i alhora a fer més competent el sector associatiu, ha inclòs altres línies d’acció com la formació i el mentoring.
Gràcies al suport del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social (a través de la convocatòria de subvencions a càrrec del 0,7% de l’IRPF), i de la Generalitat de Catalunya (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies), aquest 2018 ECOM ha pogut desenvolupar el projecte “Transformació social a través de l’empoderament de les entitats”, l’objectiu del qual era enfortir i empoderar les entitats, i fomentar la seva autonomia. El desenvolupament del projecte, centrat en dos àmbits clau per a les entitats (la gestió econòmica i la gestió de subvencions), s’ha basat en transferir a les entitats el coneixement i l’experiència pròpia d’ECOM, i ha comptat amb experts externs per a sessions formatives específiques. La finalitat ha estat enfortir-les, capacitar-les i empoderar-les per alhora fer-les més sostenibles. Les principals línies d’acció del projecte han estat la formació, el mentoring i un projecte pilot d’acompanyament.
PROVA PILOT PER A LA MILLORA DE LA SOSTENIBILITAT ECONÒMICA
Dins el projecte, destaca com iniciativa més singular el projecte pilot dut a terme amb cinc de les entitats federades a ECOM (3 de Catalunya i 2 de Castellà Lleó), que ha consistit en un treball individualitzat amb cadascuna de les entitats per millorar la seva gestió econòmica i el seu finançament; tot analitzant els riscos particulars d’acord amb la seva activitat, estudiant les despeses i les possibilitats de reducció d’aquestes, i, en definitiva, planificant conjuntament les estratègies més adequades per a cada entitat en particular.
Aquest projecte pilot estava adreçat a entitats amb un pressupost inferior a 150.000 €.