Tret de sortida de la campanya Desigualtat+ en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
La campanya neix amb l’objectiu de visibilitzar la gran desigualtat social i les vulneracions de drets que patim les persones amb discapacitat física i/o orgànica
El 3 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ECOM donarem el tret de sortida de la campanya Desigualtat+, una campanya que té l’objectiu de visibilitzar la gran desigualtat social i les vulneracions de drets que patim les persones amb discapacitat física i/o orgànica.
Les persones amb discapacitat física i/o orgànica, per la nostra discapacitat (perquè l’entorn no està adaptat ni existeixen els suports necessaris), tenim unes necessitats específiques que a l’hora d’accedir a un determinat dret es converteixen en dificultats afegides que fan més difícil l’exercici d’aquest dret en igualtat de condicions i oportunitats en referència a la resta de la població, i això ens posiciona en una situació de gran desigualtat social, una Desigualtat+.
Dit d’una manera més breu, a la nostra societat, la discapacitat esdevé un plus perquè comporta un plus de dificultat i genera un plus de desigualtat. I sovint, a més, conviu amb altres causes de desigualtat (de gènere, raça, origen...) que generen encara una major desigualtat. D’aquest concepte sorgeix la campanya #DesigualtatPlus.
Comencem posant el focus en el Dret a l’habitatge i a viure a la comunitat
La campanya #DesigualtatPlus la iniciem, aquest 3 de desembre, posant el focus en el Dret a l’habitatge i a viure a la comunitat però paulatinament anirem desplegant petites campanyes en relació a la resta de drets fonamentals.
El dret a l’habitatge és actualment un dels drets sistemàticament més vulnerats a tota la població al nostre país perquè l’accés a un habitatge digne cada cop és més complicat i moltes persones en queden excloses. En el cas de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, segons l’informe Radar ECOM, el dret a l’habitatge ha estat el tercer dret més vulnerat.
La campanya arriba en un moment en què el conjunt de la població està patint un problema pel que fa a l’assequibilitat de l’habitatge la qual cosa està portant la mobilització social. En el nostre cas, a aquest problema se n’afegeixen d’altres.
Les persones amb discapacitat física i/o orgànica tenim el mateix dret a decidir on i com volen viure que qualsevol altra persona. I perquè un habitatge es pugui considerar digne per nosaltres ha de complir amb els criteris d’accessibilitat, assequibilitat i amb suports per a una vida autònoma i independent segons la necessitat de cada persona (com assistència personal, ajuts tècnics, domòtica...).
La campanya #DesigualtatPlus. Dret a l’habitatge i a viure en la comunitat dona veu, a través de diferents vídeos, a diferents persones amb discapacitat física i/o orgànica amb l’objectiu de visibilitzar totes aquestes problemàtiques afegides.
Podeu conèixer la campanya aquí: https://bit.ly/DesigualtatPlus
Podeu llegir el comunicat de premsa que hem enviat als mitjans de comunicació coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat aquí.