Ja es poden presentar candidatures als II Reconeixements InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat, promoguts per ECOM

El termini per presentar-les finalitza el 3 de novembre.

El període per presentar candidatures a la segona edició dels Reconeixements InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat ja és obert i finalitza el 3 de novembre.

Els Reconeixements InDRET són un distintiu creat per ECOM per visualitzar i reconèixer les bones pràctiques en la gestió inclusiva del voluntariat, i per posar en relleu les organitzacions o projectes que promouen la participació activa de persones amb discapacitat i fomenten la diversitat en el voluntariat. Els Reconeixements inDRET no tenen una dotació econòmica.

Aquests reconeixements pretenen fomentar la participació activa de persones amb discapacitat en les accions de voluntariat; garantir l'accessibilitat en les accions de voluntariat, eliminant barreres perquè les persones amb discapacitat puguin participar plenament; i reconèixer l'impacte positiu que les iniciatives tenen en la vida de les persones amb discapacitat i en la seva contribució al voluntariat i a la societat.

La primera edició d’aquests reconeixements va tenir lloc l’any passat, coincidint amb la celebració del desè aniversari del nostre programa de voluntariat. Les entitats reconegudes van ser: la Federació Catalana del Voluntariat Social, Pere Claver Grup, l’Associació Inclús, Voluntaris 2000 i l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida.

 

Com presentar candidatures a l’edició 2024

La presentació de candidatures als II Reconeixements InDRET a la Gestió Inclusiva del Voluntariat és oberta a entitats, organitzacions o projectes que treballin activament per promoure el voluntariat que tinguin un pla de voluntariat o participació que estigui tenint un impacte significatiu en la promoció de la gestió inclusiva del voluntariat. Queden excloses aquelles entitats, organitzacions o projectes que ja hagin reconegudes en convocatòries anteriors.

Per poder presentar candidatura cal omplir aquest formulari i adjuntar el projecte o pla de voluntariat que vol optar al reconeixement. Teniu temps fins el 3 de novembre.

Podeu llegir les Bases reguladores d’aquests reconeixements  aquí.

 

Programa de voluntariat InDRET

L'InDRET és el programa d'ECOM de referència per a les persones amb discapacitat que estiguin interessades en fer voluntariat i també per aquelles entitats i/o altres organitzacions que vulguin apostar per un model inclusiu de gestió del voluntariat i que estiguin buscant assessorament, bé per incorporar el valor de la inclusió al seu equip de voluntariat o per a crear-ne un de nou sota els paràmetres del model inclusiu de gestió del voluntariat.

En consonància amb la voluntat de replicabilitat del programa, ECOM va crear els Reconeixements inDRET per reconèixer i visualitzar l’esforç d’aquelles entitats, organitzacions o projectes que treballen activament per promoure el voluntariat inclusiu.

+ informació: www.voluntariatinclusiu.com