ECOM programa activitats a la Setmana Europea de la Mobilitat per conscienciar i promoure una mobilitat sostenible i accessible

Com cada setembre arriba la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre, amb el lema 'Compartim l’espai públic'. Aquesta iniciativa promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També visualitza els possibles canvis en l’ús de l’espai públic per millorar la qualitat de vida a les ciutats i les persones, i l'ús de tipus de transport més nets i que garanteixen l’accessibilitat per a tothom.

Per commemorar aquesta setmana, tant institucions com entitats i associacions diverses programen cada any activitats amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l'espai públic i de promoure la seguretat en la mobilitat.

ECOM, com cada any, participarem en aquest Setmana Europea de la Mobilitat, enguany organitzant dues activitats, les següents:

Webinar “Mobilitat i transport per carretera: com es contempla al nou codi d’accessibilitat?”, on Noelia Garberí, tècnica d’Accessibilitat d’ECOM, exposarà les novetats que incorpora el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya, recentment aprovat, en relació al transport per carretera.

Aquesta activitat tindrà lloc el dimarts 17 de setembre, en format virtual a través de la plataforma Zoom (sota inscripció via formulari), de les 17.00 a les 19.00 h.

Taller “Dret a la Mobilitat Sostenible i Accessible: eines per a la denuncia efectiva”, que serà impartit per Marta Alonso i Maria Teresa Munill (tècniques de drets d’ECOM) i Carme Garrido (tècnica superior de Consum per la Agència Catalana de Consum i ex-secretaria de la Junta Arbitral de Catalunya).

Aquest taller tindrà lloc també en format virtual el dijous 19 de setembre, de 17:00 a 19.00 h.

Per assistir a aquestes dues activitats cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.