Serveis de centres de dia ocupacionals per a persones amb discapacitat física

Una persona amb discapacitat física, amb un grau d’afectació més elevat, que no pot incorporar-se al món laboral ordinari amb suport o al treball protegit, pot beneficiar-se dels serveis de centres de dia ocupacionals. Aquests ofereixen una atenció diürna, on la persona rep rehabilitació integral, des de l’autonomia personal, les habilitats socials, els hàbits laborals, entre altres.

Es diferencien dues modalitats en el servei, tenint en compte les possibilitats de la persona:

  1. Servei de teràpia ocupacional (STO). Té dues funcions (es poden fer amb o sense auxiliar):

  • Ocupació terapèutica: es realitzen activitats per assolir habilitats, hàbits i conductes relacionades amb el treball i l'entorn laboral.

  • Ajustament personal i social: es realitzen activitats relacionades amb habilitats per a l’autonomia personal i habilitats d’autonomia social.

  1. Servei ocupacional d'inserció (SOI). Va destinat a les persones amb discapacitat que tenen aptituds laborals i productives, però que encara no es poden incorporar als centres especials de treball per manca de formació laboral o d'oferta de treball. És un servei transitori entre els centres ocupacionals i els centres especials de treball (CET). 

Ambdues modalitats la persona no rep un salari.

Requisits d’accés

  • Tenir 18 anys

  • Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%

  • Cal la valoració i orientació de l’EVO Laboral que correspongui

Trobareu el directori de l’EVO Laboral en cas de Barcelona i els CAD en cas d’altres províncies aquí.