On podem obtenir el suport necessari per a l’atenció del nostre fill o filla amb discapacitat?

És important tenir confiança en els i les professionals que atenen els vostres fills i filles i intentar mantenir una bona coordinació i comunicació amb ells i que també la tinguin entre ells. Pot ser un bon recurs poder contactar amb entitats o federacions d’entitats de persones amb discapacitat, perquè us pugin  assessorar i acompanyar  a vosaltres i també facilitar informació, formació i assessorament a centres educatius, entitats de lleure o altres per poder millorar l’atenció que donen als vostres fills i filles, en cas que sigui necessari.

D’alguna forma volem destacar la importància de l’associacionisme, ja que és a partir d’aquest tipus d’òrgans que s'uneixen esforços i es treballen per objectius en comú, sent la missió primordial la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. A més, facilita la creació de xarxa amb persones que viuen situacions similars, compartint així idees, ajudes, necessitats, entre altres.

Podeu trobar el contacte de les Federacions de persones amb discapacitat que integren associacions de persones amb diferents tipus de discapacitat aquí. 

Per qualsevol informació que vulgueu consultar o ampliar al respecte, contacteu amb el següent e-mail: acciosocial@ecom.cat 

També volem destacar que el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya posa a disposició en la seva pàgina web una guia d'entitats on hi ha accés a les dades identificatives de les associacions, les fundacions privades, els col·legis professionals, les acadèmies corporatives, les entitats religioses i les federacions de Catalunya. Podeu consultar-la aquí.