REHABILITACIÓ

En l’atenció sanitària pública també es proporciona el servei de rehabilitació, sent el seu propòsit recuperar una habilitat/funció deteriorada o perduda;  evitar o endarrerir el màxim un possible deteriorament provocat per una malaltia o traumatisme.

Existeixen dues modalitats de rehabilitació:

  • Rehabilitació general: està destinada a tota la població, independentment de l’edat de la persona. Aquesta rehabilitació es pot realitzar al centre o al domicili i és el pediatre/metge de família o el/la rehabilitador qui deriva. 

  • Rehabilitació continuada específica per a persones amb malalties neuromusculars: per accedir a aquesta rehabilitació serà el pediatre/metge de família, que us derivarà al metge rehabilitador. Aquest és qui valora si l’infant o jove ha de rebre el tractament a un centre o a domicili.  Generalment la rehabilitació domiciliària va destinada a les persones que han perdut la marxa o que tenen moltes dificultats de mobilitat per accedir al centre. Aquesta rehabilitació inclou la fisioteràpia i la logopèdia.

Accés al servei

Al ser un servei d’atenció especialitzada, requereix de la derivació per part del CAP (pediatre/a o metge/essa de família).