ECOM imparteix un cicle de formacions sobre voluntariat inclusiu

L’objectiu d’aquestes formacions és promoure que els equips de voluntariat de les entitats socials incorporin la mirada de la diversitat i contribueixin amb la seva acció a la transformació social per a una societat més inclusiva.

Després de nou anys oferint un programa propi de voluntariat, caracteritzat per ser inclusiu, ECOM fem un pas més enllà i posem a disposició de les entitats del tercer sector una formació pràctica i dinàmica, orientada a adquirir les eines necessàries per a gestionar equips de voluntariat inclusiu.

Des d’ECOM considerem que cal promoure la diversitat en els equips de voluntariat de les entitats socials per tal que totes aquelles persones que ho vulguin, puguin participar en la comunitat i en la transformació social, que genera el voluntariat. Així mateix, entenem que la importància del voluntariat inclusiu radica en el fet que es pot fer servir com una eina que contribueixi al fet que les persones en situació de risc o d’exclusió social, com poden ser les persones amb discapacitat física i/o orgànica, estiguin incloses a la societat.

Com a experts en l’àmbit de la discapacitat física i/o orgànica, ECOM oferim eines per promoure equips de voluntariat a les entitats socials a totes les persones, però especialment a les persones amb discapacitat física i/o orgànica.

La formació que oferim és totalment gratuïta i està destinada a persones que gestionen equips de voluntariat, persones voluntàries o persones interessades en la gestió del voluntariat que vulguin conèixer o aplicar un model de gestió transformador basat en la riquesa que aporta la diferència.

El cicle de formacions constarà de cinc sessions. Les dues primeres seran presencials, una a Madrid, el 15 de juny, i una altra a Barcelona, el 22 de juny. La tercera sessió serà el 21 de setembre en format virtual, a través de la plataforma Zoom, i pròximament donarem més informació sobre la resta de sessions formatives.

Per a més informació i inscriure-us, podeu contactar amb la Melody Ruiz a través del telèfon 623 25 40 43, o bé enviar un correu a mruiz@ecom.cat.