Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

Terrassa es mobilitza per promoure el servei d’assistència personal en el municipi

EL 13 DE NOVEMBRE TINDRÀ LLOC UNA XERRADA INFORMATIVA

Les entitats terrassenques Espai Drets i Proubarreres (entitat federada a ECOM), juntament amb la Fundació ECOM i la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, convoquen el proper 13 de novembre una trobada informativa sobre el servei d’assistència personal sota el títol “A on estem i cap a on volem anar”.

Els quatre agents convocants fa mesos que estem treballant en el marc d’un grup de treball per tal de definir una estratègia que permeti impulsar un servei d’assistència personal per a persones amb discapacitat a la ciutat de Terrassa. Després d’aquest treball previ, ara convoquen una trobada informativa oberta per explicar el treball fet i quines són les línies d’actuació que es plantegen per donar un impuls a l’assistència personal en el municipi. Tindrà lloc a les 18.00 hores a la Masia Freixa de Terrassa.

La sessió serà conduïda pel provocador social, activista moral i defensor dels Drets Humans, Joan Dueso, i comptarà amb la participació de la síndica Municipal de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, el responsable de l’Àrea d’Autonomia Personal i Vida Independent de la Fundació ECOM, Maria José Moya, el representant de l’Entitat Proubarreres, Joan Vila, i l’advocat i representant de l’Entitat Espai Drets, Joan Tamayo.

El Servei d’Assistència Municipal consisteix a garantir un suport a la persona amb discapacitat física amb necessitat d’una tercera persona, per dur a terme totes aquelles activitats que faria en absència de limitacions funcionals, permetent-li gaudir al màxim nivell d’autonomia en el desenvolupament de la vida i facilitant-li l'exercici de l'autodeterminació.

La Fundació ECOM té una llarga experiència en la gestió d’aquest servei, que arrenca el 2007 quan va engegar una prova pilot en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per definir com hauria de ser la figura de l’assistent personal i establir les bases d’aquest servei orientat al foment de l’autonomia i la vida independent de les persones amb discapacitat. Actualment, ECOM està prestant el servei d’assistència personal (en col·laboració amb l’Administració Pública i de manera privada) i el 2018 ha donat servei a 81 persones.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat