Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

ECOM participa a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

ORGANITZARÀ UN TALLER I PARTICIPARÀ A L'SPEAKERS CORNER DEL DIA SENSE COTXES

Del 16 al 22 de setembre de 2019 se celebra a Catalunya, sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, i un any més ECOM s’ha adherit a la iniciativa i hi participarà amb l’organització d’un taller i amb una intervenció en l’espai de l’Speakers Corner del Dia sense cotxes.

L’objectiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Durant aquesta setmana es duran a terme als municipis de tota Catalunya activitats diverses per fomentar aquests hàbits i avançar cap a pobles i ciutats més humanes, sostenibles i accessibles per a tothom.

CONTINGUT DEL TALLER

El 17 de setembre a la tarda, ECOM organitzarà el taller ‘Mobilitat, Transport Públic i Diversitat Humana: de què parlem quan parlem d’accessibilitat?’, en què es convidarà a reflexionar els assistents sobre què vol dir pensar la mobilitat des de la diversitat. Conjuntament esborrarem mites i estereotips, coneixerem la normativa bàsica d’accessibilitat aplicable, quines estratègies podem fer servir per avançar i quins reptes hi ha actualment en aquest àmbit. Així mateix, parlarem de com influeix la perspectiva de gènere en la mobilitat i la seva interseccionalitat amb la diversitat funcional, quines eines tenim a l’abast per la defensa del dret a la mobilitat, i quina xarxa d’entitats i moviments socials hi ha treballant per millorar el transport públic i la mobilitat sostenible a Catalunya.

La inscripció al taller està oberta. Trobeu tota la informació a l’agenda del nostre web.

INTERVENCIÓ A L’SPEAKERS CORNER DEL DIA SENSE COTXES

El diumenge 22 de setembre, coincidint amb la celebració del Dia sense cotxes, dins la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, ECOM participarà en l’espai de l’Speakers Corner farem una intervenció, dins l’eix de “La ciutat del futur” per reflexionar sobre Com imaginem les ciutats del futur? Per a qui creiem que estaran pensades? Qui les pensarà i des de on?

Avançar cap a ciutats més humanes que tinguin en compte els objectius de desenvolupament sostenible i els drets humans, implica un canvi de mirada: repensar què s'ha estat fent, per a qui, com i per què. És a dir: analitzar com de manera més o menys conscient reproduïm relacions de poder a l'espai públic i a les polítiques de mobilitat. I com, per contra, podem promoure espais més vitals, inclusius, cohesionats i segurs per a tothom a les ciutats.

Promoure una mobilitat més sostenible, equitativa i justa ha de ser precisament un eix central de treball, on posar al centre la ciutadania, la seva diversitat (funcional, d'edat, gènere, cultural...) i la sostenibilitat de les seves vides. Per on podem començar? L'accessibilitat i el disseny per a tothom seran claus: compartim idees i estratègies!

El Dia sense cotxes tindrà lloc a Via Laietana, de les 11 a les 20 hores.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat