Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

Iniciativa Ciutadana Europea “Housing For All”, per garantir el dret a l’habitatge

A Europa cada cop més persones estan tenint problemes per afrontar els costos de vivenda i per accedir a un habitatge digne i assequible. Una situació que ha generat el llançament d’una Iniciativa Ciutadana Europea, sota el lema de “Housing for all”, amb implicació de 20 països europeus i més de 77 organitzacions, per reclamar als governs de la Unió Europea polítiques públiques que garanteixin el dret a l’habitatge.

L’objectiu de #Housingforall a Espanya és recollir 40.500 signatures del milió que són necessàries a tot Europa per aconseguir modificar la normativa europea.

Les prioritats de la Iniciativa Ciutadana Europea són:

- Crear un parc d’habitatge social i assequible de lloguer o de cessió d’ús del 15% en 10 anys i del 30% en 20 anys. Ara, no arriba ni al 2%.

- Assegurar un lloguer estable i assequible.

- Prioritzar l’habitatge públic de lloguer, col•laborar i finançar entitats socials, cooperatives d’habitatge en cessió d’ús i altres operadors sense ànim de lucre.

A Espanya, el grup promotor de #Housingforall està integrat per entitats, moviments socials i cooperatives d’habitatge com La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya (de la qual ECOM formem part), la PAH Barcelona, l’Observatori DESC, el Sindicat de Llogaters, Sostre Cívic, la Fundació Hàbitat 3, la Fundació Mambre o la Fundació La Dinamo.

En aquesta mateixa pàgina, sota la imatge, trobeu l’enllaç al web d’aquesta Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), des de la qual podreu signar a favor d’ella, si ho voleu.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat