Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

enllaços d’interès:

ECOM organitza una jornada de reflexió sobre el dret al treball de les persones amb discapacitat física

AMB AQUESTA JORNADA TANCA LA CELEBRACIÓ DEL 25È ANIVERSARI DEL SERVEI D’INCLUSIÓ LABORAL

Demà dimarts 11 de desembre, a les 10 hores al Museu d’Història de Catalunya, ECOM organitza la jornada Treball i Discapacitat: Cap a la igualtat de drets i oportunitats a la feina, un acte amb què posarà punt i final a la celebració dels 25 anys del seu Servei d’Inclusió Laboral.

L’objectiu d’aquesta jornada és debatre sobre la implementació del dret al treball de les persones amb discapacitat, reconegut a l’article 27 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides, aprovada el 2006 i ratificada per Espanya el 2007. Un article que indica que: “Els estats part reconeixen el dret de les persones amb discapacitat a treballar, en igualtat de condicions amb les altres; això inclou el dret a tenir l'oportunitat de guanyar-se la vida mitjançant un treball lliurement triat o acceptat en un mercat i un entorn laborals que siguin oberts, inclusius i accessibles a les persones amb discapacitat”.

Les darreres dades d’ocupació mostren que l’acompliment d’aquest dret és lluny d’aconseguir-se. La taxa d’atur de les persones amb discapacitat el 2016 fou del 28,6% enfront del 19,5% de la població sense discapacitat. A la problemàtica de la dificultat d’accés a una feina se suma a la precarietat laboral un cop l’aconsegueixen. El salari brut anual mitjà de les persones assalariades amb discapacitat el 2016 fou de 19.297,6 € mentre que el de les persones treballadores sense discapacitat fou de 23.273,3 €.

Per analitzar les causes i cercar solucions a aquesta realitat, aquesta jornada convoca tots els agents implicats (persones amb discapacitat, Administracions Públiques, Empreses i entitats socials) a una reflexió conjunta.

L'organització d'aquesta jornada ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, i el suport de Social.Sic.

Sota la fotografia d’aquesta pàgina trobeu l’enllaç al programa complet de la jornada.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat