Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

ECOM edita una ‘Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física’

LA GUIA, QUE ESTÀ CONCEBUDA COM UNA EINA PRÀCTICA I ÚTIL, CONVIDA A LA CIUTADANIA A EMPODERAR-SE I DENUNCIAR QUALSEVOL VULNERACIÓ DE DRETS QUE ES PRODUEIXI.

Empodera’t, informa’t i actua és la crida que ECOM fa a les persones amb discapacitat física a través d’una guia pràctica que ha presentat avui sota el títol “Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física”. Una publicació, pensada com una eina pràctica i útil, que ha editat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que pretén promoure l’autodefensa dels drets així com la denúncia de qualsevol vulneració.

La guia, que està organitzada en set capítols, vol facilitar a les persones amb discapacitat física informació per tal que coneguin quins són els seus drets, que no són més que els drets humans, els mateixos que qualsevol altra persona, tal com estableix la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, publicada el 2006 per les Nacions Unides, sobre la qual la guia també fa menció. Així mateix, vol estimular les persones a denunciar qualsevol situació de vulneració, per això la guia inclou mecanismes per aprendre a detectar una discriminació, i informació útil per tal de denunciar-la si es dóna el cas, amb referències als principals organismes on adreçar-se per rebre assessorament i enllaços als formularis de denúncia.

Si bé el procés de defensa dels drets pot ser llarg, enrevessat i requereix d’un esforç i una dosi d’energia important per part de la persona que ha viscut la vulneració dels seus drets, des d’ECOM es considera que denunciar les vulneracions i reivindicar els drets és l’única manera d’avançar en l’exercici dels drets i en la lluita contra la seva vulneració. És una responsabilitat de tots i de totes.

La guia s’ha editat també en Lectura Fàcil per apropar el seu contingut a tothom les persones.

Ben aviat estaran disponibles al nostre web les versions digitals (versió extensa i versió en Lectura Fàcil) de la guia.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat