Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

ECOM presenta la Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física

LA GUIA HA ESTAT ELABORADA AMB EL SUPORT I LA COL·LABORACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

El proper dimarts 27 de novembre, ECOM presentarà la “Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física”, que ha editat amb el suport i la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona. La presentació tindrà lloc a les 12 h a la sala d’actes del Museu Picasso (accés per la plaça Jaume Sabartés) i serà un acte obert a tothom.

La guia editada per ECOM pretén empoderar les persones amb discapacitat física i facilitar-los el coneixement dels seus drets com a persones, que no són més que els drets humans, els mateixos que qualsevol altra persona, tal com estableix la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, publicada el 2006 per les Nacions Unides. Així mateix, pretén també ser una eina pràctica per orientar les persones a detectar situacions de discriminacions i saber quins camins poden seguir per tal de denunciar-les i a quins organismes de referència poden adreçar-se per rebre assessorament i/o fer la denúncia.

Si bé el procés de defensa dels drets pot ser llarg, enrevessat i requereix d’un esforç i una dosi d’energia important per part de la persona que ha viscut la vulneració dels seus drets, des d’ECOM creiem que denunciar les vulneracions i reivindicar els drets és l’única manera d’avançar en l’exercici dels drets i en la lluita contra la seva vulneració. La defensa dels drets és una responsabilitat de tots i de totes.

En l’acte de presentació de la guia comptarem amb la intervenció de la sra. Josefa García Lorente, advocada, experta en els drets de les persones amb discapacitat, que ens explicarà aspectes de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i com estem avançant respecte a l’esmentada Convenció. Així mateix, comptarem amb dos testimonis que ens explicaran en primera persona la seva experiència denunciant la vulneració de drets.

L’acte és obert a tothom però per assistir-hi cal confirmació prèvia enviant un correu electrònic a egruesom@ext.bcn.cat. L’acte és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Si es requereix alguna mesura d’accessibilitat es pot sol·licitar-la fins el 22 de novembre enviant un correu electrònic a egruesom@ext.bcn.cat.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat