Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia

enllaços d’interès:

Finalitza el programa Orienta+30 en què hem col·laborat amb l’Ajuntament de Sabadell i la Fundació Secretariado Gitano

FRUIT D’AQUESTA COL·LABORACIÓ, 34 PERSONES MAJORS DE 30 ANYS EN ATUR HAN ACONSEGUIT UNA FEINA

El programa Orienta+30, promogut per l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Secretariado Gitano de Sabadell i la Fundació ECOM, ha arribat al seu punt i final. Aquest programa, que tenia per objectiu tornar al mercat de treball a joves en atur de més de 30 anys, ha aconseguit feina a 34 joves.

Entre juny de 2017 i març de 2018, 92 persones han passat per aquest equipament municipal amb motiu d’aquesta activitat, de les quals 64 amb més de 3 anys l’atur. En concret, el perfil de les persones participants havia de ser en situació de desocupació de llarga durada inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i d’edat entre els 30 i 54 anys.

El número de persones que han tornat a treballar durant el programa han estat 34 i actualment 24 persones hi continuen després del seu pas pel projecte. D’altra banda, 62 persones han estat derivades a accions de formació per complementar el seu currículum professional. El resultat global del qüestionari de satisfacció del conjunt de participants ha estat de gairebé un 9.

En aquesta ocasió, el projecte ha sortit de l’edifici del Vapor Llonch i s’ha desenvolupat a la biblioteca pública ubicada al barri de la Planada del Pintor. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “d’aquesta manera, s’ha descentralitzat un servei d’acompanyament de persones en el seu procés de recerca de feina per fomentar alhora que el veïnat dels districte tingui un al•licient més per participar-hi”. En total 24 persones del districte 3 han fet ús d’aquest programa.

Segons el regidor d’Acció Social i del districte 3è, Gabriel Fernàndez “estem fent una experiència de treball transversal important en l’àmbit de la intervenció comunitària al Districte 3 a l’Àgora del Nord, un treball conjunt entre veïnat, entitats i responsables municipals, que en el cas d’Orienta+30, ha obtingut resultats concrets que ajuden a transformar i dignificar situacions de famílies concretes, generant ocupació a la ciutat”.

Per la seva banda, la Fundació Privada ECOM valora molt positivament la col•laboració entre l’administració pública i les entitats del tercer sector per crear espais inclusius on les persones amb discapacitat amb dificultats d’incorporació al mercat laboral han pogut millorar les seves competències. La Fundació Secretariado Gitano de Sabadell destaca la importància de tenir en compte les diversitats culturals en tots els programes per tal de donar respostes integradores i facilitadores i el programa Orienta +30 ha assolit aquest objectiu.

Orienta +30

Aquest programa d’orientació i acompanyament a la inserció laboral s’ha ofert per complementar les activitats que ja es fan per a col•lectius d’altres franges d’edat al mateix edifici del Vapor Llonch, on també tenen la seva seu la Fundació ECOM i Secretariado Gitano. Totes les persones ateses han rebut assessorament individualitzat i han participat en accions per a millorar la seva ocupabilitat i el seu posicionament per a la recerca de feina. A partir de l’anàlisi del perfil de les persones usuàries, s’han proposat les accions més adequades per dotar-les dels recursos, coneixements tècnics i competències bàsiques per facilitar la seva inserció laboral

El projecte Orienta+30 és un projecte supramunicipal subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Badia del Vallès i també participa Barberà del Vallès. En el cas d’aquest dos municipis s’atendran 100 persones més.

Dispositius als barris

En paral•lel a aquest punt d’actuació a la Biblioteca del Nord, les persones residents als barris de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda i Les Termes d’una banda i de Can Puiggener, Torre-Romeu i Sant Nicolau per l’altra, compten a la seva zona amb un servei diari d’intermediació laboral. En aquest cas, únicament el Vapor Llonch gestiona aquests dos dispositius per atendre les persones de la zona que busquen feina i detectar les necessitats de personal de les empreses. A la vegada es desenvolupen accions a mida del que requereix una empresa per millorar la qualificació del veïns i veïnes en atur per incorporar-se al mercat de treball. Els dispositius es troben al Centre Cívic de la Creu de Barberà, Centre Cívic de Torre Romeu i de Can Puiggener. Durant el 2017 al Dispositiu del Ripoll es van atendre a 481 persones i a final d’any s’havien comptabilitzat 235 insercions laborals. Al Dispositiu del Sud van participar 348 persones amb 177 insercions.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat