Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


notícies

inici » notícies » detall de la notícia
fotografia de la notícia

enllaços d’interès:

Formació d’ECOM per al canvi de paradigma

NOVES FORMES D’ENTENDRE LA DISCAPACITAT, CAP EL MODEL DE VIDA INDEPENDENT I ATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA: NOVA ACCIÓ FORMATIVA D’ECOM ADREÇADA A PERSONAL TÈCNIC MUNICIPAL A TRAVÉS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Des de l’Àrea de Vida Independent d’ECOM, Maria José Moya imparteix entre el 7 i el 28 de novembre una formació de 20 hores a professionals de l’Àrea d’Atenció a les persones i de Gerència dels serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

El programa està format per 4 sessions en les quals es treballarà: la filosofia de vida independent i l’Atenció Centrada en la Persona; les competències personals des del rol professional; el marc legislatiu –recursos i serveis per a les persones amb discapacitat-; el Servei d’Assistència Personal (AP) –l’aplicació pràctica del model-.

Els objectius són aconseguir que l'alumnat tingui una visió general de l'evolució del concepte 'discapacitat'; que adquireixi nocions en relació als diferents marcs teòrics on se sustentaran les pràctiques professionals; que ampliï el seu coneixement de la legislació i marc normatiu, així com respecte als recursos i serveis existents per a les persones amb discapacitat. També que conegui la realitat de la figura d’AP com a bona pràctica en relació a l’Atenció Centrada en la Persona i la realitat actual del seu desplegament.

Es treballarà a través de dinàmiques, revisió de casos i material audiovisual, amb una metodologia de simulació de grup. Es vol que sigui una formació participativa i activa, amb debat i reflexió conjunta, així com que es creï un espai de supervisió de la pràctica professional. Un dels objectius de la formació és que l’alumnat pugui extrapolar la informació teòrica a la seva pràctica professional.

Una de les activitats del curs serà la visualització comentada del documental ‘Vides Diverses’, amb la presentació i dinamització a càrrec d’una persona amb discapacitat.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat