Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - salut

inici » àrees d'actuació » vida independent » servei d'assistència personal

Servei d'Assistència Personal

El Servei d'Assistència Personal és un servei de suport a la persona amb discapacitat física amb necessitat de tercera persona, per realitzar totes aquelles activitats que faria en absència de limitacions funcionals, permetent-li gaudir del màxim nivell d'autonomia en el desenvolupament del seu projecte de vida i facilitar-li l'exercici de l'autodeterminació.

En aquest servei és la pròpia persona amb discapacitat qui decideix quan, com i en quines activitats de la seva vida farà ús d'aquest suport, així com quina persona contracta com a assistent personal.

Tot això comporta un servei molt flexible, adaptat a les necessitats canviants de suport i que prioritza la llibertat de decidir, la independència i la capacitat d'improvisació per part de la persona amb discapacitat.

L'assistència personal està orientada a cobrir les necessitats personals en qualsevol àmbit de la vida d'una persona. Les accions que pot cobrir són molt diverses i vindran determinades pel projecte vital de la persona que la rep.

Les accions en què un assistent personal dóna suport estan relacionades amb la higiene personal, l'alimentació, les relacions socials, la família, l'educació, la formació, el treball, la participació ciutadana, el lleure o d'altres.

ECOM, entitat prestadora del servei

Ecom és una de les entitats de Catalunya que estan acreditades per prestar el Servei d'Assistència Personal.

Actualment a ecom estem gestionant un servei d'assistència personal, amb el suport de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Els usuaris d'aquest servei són els qui el 2007 van formar part del Projecte Pilot d'Assistent Personal que ICASS, conjuntament amb ecom, vam posar en marxa amb la finalitat d'analitzar com havia de ser la figura de l'assistent personal i com s'havia de gestionar i coordinar un servei d'aquest caire, de cara a la seva futura incorporació a la Cartera de Serveis Socials. Hores d'ara són 43 persones d'arreu de Catalunya les que estan rebent aquest servei.

Des del 2011, ecom gestiona també el Servei d'Assistència Personal impulsat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona. …).

Al marge d'aquesta col·laboració amb les institucions públiques en la gestió del servei d'assistència personal, ecom també ofereix de manera privada aquest servei a les persones que hi puguin estar interessades.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat