Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - salut

inici » àrees d'actuació » salut » programa "Tenir cura de qui té cura"

Programa "Tenir cura de qui té cura"

L'augment de l'esperança de vida, la incorporació de la dona al món laboral i el canvi de rols i estructures familiars tradicionals, ha fet que l'atenció a les persones amb dependència se n'hagi vist ressentida. Amb aquesta nova realitat social, els familiars de persones amb discapacitat, que sovint són els qui principalment tenen cura d'ells, viuen sobrecarregades i amb un alt desgast i nivells d'estrés.

Aquesta nova situació ha fet menester un replantejament per poder garantir una adequada atenció sociosanitària i qualitat de vida a les persones amb discapacitat, i ha posat sobre la taula la necessitat de formar aquests familiars i/o cuidadors principals, informar-los i donar-los un espai de trobada i respir.

ecom, des de 2005, duu a terme el programa 'Tenir cura de qui té cura', subvencionat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (el programa depén directament d'aquesta subvenció), l'objectiu del qual és millorar el nivell de formació, informació i atenció als cuidadors, és a dir, a les persones que tenen cura de les persones amb discapacitat que, normalment, són els seus familiars.

Aquest programa de formació compta amb un equip format per un psicòleg, un fisioterapeuta, una infermera i una treballadora social, i preveu 9 sessions de formació de 2 hores, que s'estenen al llarg de 2 mesos aproximadament.

En les sessions de formació es tracten temes com conceptes al voltant de la discapacitat, estratègies per a les mobilitzacions, prevenció i cura d'aspectes sanitaris (nafres, sondatge, dieta…), informació de recursos i serveis, psicologia de la persona amb discapacitat, i assertivitat i autoestima, entre altres.

Si vols que t'informem sobre el calendari de les sessions del programa 'Tenir cura de qui té cura' envia'ns les teves dades a comunicacio@ecom.cat


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat