Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - salut

inici » àrees d'actuació » salut » Programa de Suport als Grups d'Ajuda Mútua (GAM)

Programa de Suport als Grups d'Ajuda Mútua (GAM)

Els Grups d'Ajuda Mútua (GAM) són grups formats per persones amb una problemàtica comuna que han decidit voluntàriament reunir-se amb periodicitat per tractar de millorar la vivència de la seva situació.

ecom ha apostat des de 1997 pels GAM. La Federació ecom va participar el 1997 en el projecte europeu Quality in Equality de formació de facilitadors de GAM, finançat pel programa Leonardo da Vinci de la UE, i va ser a partir d'aquesta experiència que va iniciar una línia de treball per a donar impuls i suport a la creació de GAM.

Els GAM contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels seus participants, al benestar i a l'acceptació de les diferents situacions personals, donat que els participants del grup poden ajudar-se mútuament tant en aspectes emocionals com instrumentals, proporcionant l'intercanvi d'informació i de recursos.

Els GAM no compten amb la presència de cap professional dins el grup, però sí que un professional pot tenir un paper secundari molt important d'assessorament i recolzament del GAM, des de fora. I és justament aquí on entra en joc ecom.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat