Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


àrees d'actuació - educació

servei de suport a la inclusió a l’escola

adreçat a centres educatius

Guia de sortides escolars accessibles

La Guia de Sortides Escolars Accessibles pretén ser una eina útil per facilitar la participació de l'alumnat amb discapacitat física escolaritzat en escola ordinària en tota l'activitat escolar, incloses les sortides i colònies.

La guia brinda al professorat un recull de les sortides més habituals que fan les escoles, ja siguin en espais accessibles o no, amb informació detallada sobre les seves característiques perquè, abans d'anar-hi, puguin saber i valorar si la sortida és adequada per a tots els alumnes del seu grup, en funció de les seves característiques.

En ella s'informa d'aspectes com la proximitat de l'aparcament a l'entrada; els accessos; les possibilitats de mobilitat dins l'espai; la presència o no de lavabos accessibles i d'espai per dinar, així com les seves característiques.

A la guia s'inclou també un recull de cases de colònies parcial o totalment accessibles, on es respon a preguntes bàsiques per detallar la qualitat de l'accessibilitat de cada casa, tenint en compte els accessos, l'amplada de portes i passadissos, l'abast de les diverses estances per als nens i nenes amb cadira de rodes, i les possibilitats d'utilització dels espais exteriors i els lavabos.

Aquesta guia ha estat elaborada amb la informació recollida pels monitors que ECOM facilita a les escoles per realitzar el Servei de Monitors de Suport a l'Escola Inclusiva.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat