Web d'ECOM

Saltar al menú principal


Utilitats de la web d'Ecom


ECOM - Menú principal

Saltar al contingut


qui som - confederació ecom

inici » qui som » confederació ecom

confederació ecom - l'ens de referència en l'àmbit autonòmic català

La Confederació ecom Catalunya neix el gener de 2007 amb la finalitat d'agrupar les quatre federacions provincials d'ecom a Catalunya i aglutinar els esforços de totes les entitats de persones amb discapacitat física que hi són representades. L'objectiu final és realitzar un treball conjunt per tal d'avançar de manera ferma i organitzada cap a la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat física del territori català i cap a la seva completa inclusió social.

Aquest organisme està compost per: la Federació d'Entitats Gironines d'Afectats Físics, Orgànics i Sensorials (FEGAFOS), constituïda el 1989; la Federació ecom Lleida, creada el 1994; la Federació ecom Barcelona, fundada el 2004; i la Federació ecom Tarragona, nascuda el mes de maig de 2007. Actualment la Confederació ecom Catalunya representa més de 100 entitats de persones amb discapacitat física del territori català.

Una de les línies d'actuació de la Confederació ecom Catalunya és treballar per afavorir l'enfortiment del sector de les entitats de persones amb discapacitat física de Catalunya, especialment, les associacions de base que actuen des del territori, per tal de poder fomentar la constitució duna xarxa d'entitats fortes en el territori català que comparteixin una línea de treball.

La Confederació ecom Catalunya representa el col·lectiu de les persones amb discapacitat física en aquells consells de participació i plataformes ciutadanes d'àmbit autonòmic que debaten sobre qüestions que afecten aquest col·lectiu des d'algun dels àmbits de la seva vida, com són el Consell per a la Promoció de l'Accessibilitat i la Supressió de Barreres Arquitectòniques, el Consell Sectorial d'Atenció a Persones amb Disminució, la Plataforma per a una Escola Inclusiva a Catalunya, etc.

La Confederació ecom Catalunya és membre del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.


ecom (4 símbols ecom)

Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a, 08011 Barcelona
tel. 93 451 55 50 fax 93 451 69 04 ecom@ecom.cat