CONFERENCIA VIRTUAL | Per què és important la recerca als serveis socials i com podem fomentar-la?

DIXIT Girona i el grup Universitat i Xarxes Professionals de Referència organitzen la conferència virtual "Per què és important la recerca als serveis socials i com podem fomentar-la?" el dia 24 de febrer de 17 h a 18:15 h.

La sessió girararà entorn la Llei 12/2007 de serveis socials, que determina la necessitat de fomentar la recerca en aquest àmbit i ens preguntarem què cal investigar.

L'activitat està plantejada com una conversa entre Esther Raya, professora titular de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de La Rioja; Maite Boldú, professora de la Universitat de Girona i responsable de Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal de La Selva; i Luci Alvarado, educadora social dels Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. 

La importància de la recerca com a part del procés d’intervenció social, com generar espais per a la promoció de la recerca o quines són les diferents metodologies existents són algunes de les qüestions que s'abordaran durant la xerrada, que també comptarà amb la intervenció d'Alba Miras, treballadora social del Consorci de Benestar Gironès-Salt. 

Miras presentarà l'experiència de recerca-acció en què ha participat, els resultats de la qual han quedat recollits en la Guia per al foment de la recerca als serveis socials. El document  proposa algunes solucions per impulsar la recerca i la gestió del coneixement, i intenta donar resposta a com transformar la informació que els i les professionals de la intervenció social disposen sobre les necessitats i realitats socials en coneixement útil per a millorar la intervenció i enfortir el sistema.   

Clourà l'acte la directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Meritxell Benedí.

L'esdeveniment es retransmitrà en directe a través de l'enllaç de Zoom que facilitaran els organitzadors, un cop es formalitzi la inscripció obligatòria en aquest formulari.

Organitza

DIXIT Girona i el grup Universitat i Xarxes Professionals de Referència